Modimuls® TT is een opslagstabiele en snel brekende emulsie van harde bitumen die, in gebroken toestand, niet verkleeft aan banden van rijdend materieel. Modimuls TT heeft hogere hechteigenschappen dan de bestaande kleefemulsies en is speciaal ontwikkeld voor het verkleven van asfaltconstructies tijdens de warme perioden [april tot oktober].


EEN SCHONE EMULSIE
Modimuls TT is een snelbrekende kleeflaagemulsie, speciaal ontwikkeld voor het verkleven van asfaltconstructies. Deze emulsie wordt gebruikt vanaf het voorjaar tot de najaarsperiode.Na aanbrengen verkleeft de kleeflaagemulsie optimaal aan de ondergrond en niet aan de banden van rollend materieel. Aan- en afvoerwegen blijven schoon; met name in binnenstedelijke gebieden.

OPSLAGSTABIEL & STANDAARD VERWERKING
Modimuls TT heeft een houdbaarheidstermijn van minimaal 6 maanden, mits bewaard bij temperaturen hoger dan 10°C. Modimuls TT is opslagstabiel en kan met standaard sproeimaterieel worden verwerkt op een temperatuur van 60 - 70°C. Deze relatief hoge verwerkingstemperatuur vereist opwarmen waarbij de emulsie rondgepompt dient te worden. Het gebruik van een verdringingspomp [tandradpomp] wordt niet aanbevolen. Indien dit toch noodzakelijk is, wordt een sproeitemperatuur van 70°C geadviseerd. De breektijd bij 20°C en 80% RV is 5 - 15 minuten, waardoor een snelle doorlooptijd wordt gerealiseerd.

VERBETERDE HECHTING
Doordat Modimuls TT niet kleeft aan de banden is een uniform hechtoppervlak gegarandeerd. De hardere bitumen zorgt verder voor een hogere afschuifspanning [Leutner-test] en een verbeterde hechting tussen asfaltlagen.