Slijtlagen

Ten gevolge van diverse factoren ontstaat er versneld slijtage aan asfaltverhardingen, zoals het klimaat, intensief en zwaar (werk)verkeer. Naar aanleiding van deze factoren gaat de slijtage aan asfaltverhardingen ten koste van de stroef- en veiligheid van het asfalt. Slijtlagen zijn onderhoudsmethoden voor behandeling van diverse asfaltoppervlakken; bruggen, voet- en fietspaden, parkeergarages en wegdekken. De toepassing van een slijtlaagbehandeling is een relatief duurzame, goedkope en efficiënte onderhoudsmaatregel van het asfalt. Een slijtlaag betreft een snelle applicatie waarbij de slijtage aan de asfaltweg wordt hersteld, waardoor asfaltreparaties worden voorkomen. De levensduur van het asfalt wordt op deze wijze verlengd, tevens wordt middels slijtlaag onderhoud een verbetering van de stroef- en veiligheid gerealiseerd. 
Wat is een slijtlaag?
Een slijtlaag is een oppervlakbehandeling, een wijze waarop een asfaltweg onderhouden wordt. Op een bestaande asfaltverharding wordt een conserveringslaag aangebracht, om de ondergrond op deze manier te beschermen tegen zware belasting, water en vuil. Bestaande scheurtjes en oneffenheden in het wegdek worden middels een slijtlaag behandeling gedicht, slijtlagen bieden tevens bescherming tegen wisselende weersomstandigheden. 
Wat doet een slijtlaag?
Een slijtlaag is een onderhoudsmethode voor asfaltconservering, en deze zo te beschermen tegen vochtindringing en mogelijke ontstane steenrui. Op de bestaande asfaltverharding wordt een bitumenemulsie aangebracht, de bitumen vult de scheurtjes en oneffenheden op en worden op deze manier gedicht. Na applicatie van de bitumenemulsie wordt het wegoppervlak afgestrooid met steenslag waarbij een dunne conserveringslaag wordt gerealiseerd. Latexfalt heeft diverse emulsies ontwikkeld welke geschikt zijn voor behandelingen van wegoppervlakten en slijtlagen. Latexfalt levert eveneens aankleurbare bitumenemulsies, welke een kleurbare slijtlaag realiseren. Naast de levering van slijtlaagemulsies brengt Latexfalt eveneens de bitumenemulsies en bindmiddelen aan, middels onze sproeiwagens. 

Latexfalt® Slijtlaagemulsie SE

De Latexfalt Slijtlaagemulsie SE is de standaard bitumenemulsie voor oppervlakbehandelingen. 
De uitgebalanceerde slijtlaagemulsie bevat uitstekende benattings- en hechteigenschappen. De Latexfalt Slijtlaagemulsie SE is speciaal ontwikkeld voor het aanbrengen van oppervlakbehandelingen in de maanden april tot augustus.

  • Standaard slijtlaagemulsie
  • Goede benattings- en hechteigenschappen

Modimuls® 3000

De Latexfalt Modimuls 3000 is een polymeergemodificeerde bitumenemulsie voor oppervlakbehandelingen.
De modificatie fungeert om benattings- en hechteigenschappen te verbeteren en eventuele kleine scheurtjes in het wegdek te kunnen vullen.
De emulsie is geschikt voor oppervlakbehandeling van wegen met een verhoogde verkeers-intensiteit. De emulsie heeft hoogwaardige eigenschappen voor doeltreffende behandeling van wegoppervlaktes in de maanden april tot september.

  • Verbeterde benattings- en hechteigenschappen
  • Polymeergemodificeerde bitumenemulsie

Surmac® Eco

De Latexfalt Surmac Eco is een bitumineus bindmiddel welke gemodificeerd is met polymeren en plantaardige oliën. Het bindmiddel wordt op 180°C aangebracht en koelt snel af, zodat het product niet “uitzakt” bij schuine oppervlakten. De Surmac Eco heeft hoogwaardige hechteigenschappen en ‘’hardt’’ snel uit,
waardoor de locatie snel na applicatie geveegd en weer opengesteld kan worden.

  • Geschikt bindmiddel voor het conserveren van asfaltconstructies op dijken
  • Duurzaam/ milieu vriendelijk bindmiddel

Latexfalt® Safegrip SE

De Latexfalt Safegrip SE is een polymeergemodificeerde bitumenemulsie. Deze standaard bitumenemulsie welke speciaal is ontwikkeld voor membranen en oppervlakbehandelingen. De Safegrip SE heeft een waterwerend en stress-absorberende werking,
ter bescherming of versterking van asfalt- betonconstructies. Voor een optimale bescherming dient er een tweelaagssysteem Safegrip SE te worden aangebracht.

  • Standaard slijtlaag voor houten brugdekken en betonnen ondergronden
  • Polymeergemodificeerd

Latexfalt® Safegrip Color SE

De Latexfalt Safegrip Color SE is een polymeergemodificeerde en inkleurbare bitumenemulsie. 
Dit product wordt toegepast voor de conservering van beton- en asfaltconstructies. Daarnaast als beschermende laag op houten brugdekken.
De Safegrip Color SE dient als bescherming tegen aantasting en indringing van water en dooizouten. Tevens is kleursignalering tussen de lagen mogelijk als signalerings- en veiligheidslaag. 

  • Inkleurbare bitumenemulsie
  • Conservering en bescherming

Latexfalt® Safegrip SK

De Latexfalt Safegrip SK (Schamp Kanten), is speciaal ontwikkeld voor gebruik op steile hellingen en verticale oppervlakken, maar is ook uitermate goed geschikt voor slijtlagen op houten brugdekken of vlonders. De bitumenemulsie dient zowel voor oppervlakbehandelingen als SAMI,
ter bescherming van het beton, asfalt of hout.
De applicatie dient als protectie voor de betreffende constructie, tegen aantasting of indringing van water en dooizouten. 

  • Sterk hellende en verticale vlakken
  • Geschikt als oppervlakbehandeling en SAMI

Graag meer informatie over een product? Dat is gemakkelijk aan te vragen via het Contactformulier.

Voor vragen kan er altijd contact worden opgenomen met: +31 (0)71 341 91 08 of info@latexfalt.com

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
Latexfalt - Culemborg 6juli2021-306
Kleeflaagemulsies

Kleeflaagemulsies

Freesasfalt 1 - bewerkt
Hergebruik [Recycling]

Hergebruik [Recycling]

Freesasfalt 1 - bewerkt

Hergebruik [Recycling]

info
preventief_wegenbouw
Levensduur Verlengend Onderhoud

Levensduur Verlengend Onderhoud

Spraykote
Fundering & conservering daken

Fundering & conservering daken

Blok-hoofdpagina - Halffabricaten
Halffabricaten

Halffabricaten

Contact - Veel gestelde vragen
Tekst - Tegels tekst home [NL]

Welk product heb ik nodig?

In onze kennisbank vertellen wij over de beste producttoepassingen voor jouw vraagstuk.

Latexfalt B.V. logo
Latexfalt B.V.
infoBekijk de kennisbank